Musikerne i VEV

en konsert med musikk av Rob Waring
SISU


Rolf-Erik Nystrøm


Ellen Bødtker


Torben Snekkestad


Torbjørn Ottersen
VEV er en konsertopplevelse der hver musikers virtuositet og unike stemme kommer i fokus. SISU slagverktrio, saksofonduo Rolf-Erik Nystrøm/Torben Snekkestad, harpesolist Ellen Bødtker og paukist Torbjørn Ottersen hører til elitelaget i norsk musikkliv.

SISU er en av Skandinavias mest profilerte samtidsmusikkensembler. De har presentert musikk for slagverk på høyeste nivå i snart 25 år. SISU kjennetegnes av en særegen estetikk utviklet gjennom en åpen og forskende innstilling til lyd, en frimodig og søkende holdning til musikalske utfordringer og et bevisst sceneuttrykk der den visuelle dimensjonen er vektlagt. SISUs medlemmer er Tomas Nilsson, Bjørn Skansen og Bjørn-Christian Svarstad.

Rolf-Erik Nystrøm og Torben Snekkestad er saxofonister, komponister og improvisatører. Begge er internasjonalt kjent for sin virtuositet, sitt banebrytende arbeid med saxofonens uttrykksmuligheter og spilleteknikker og for at de jobber innenfor et bredt spekter av musikalske genrer, inkludert klassisk, samtidsmusikk, jazz og folkemusikk. For å nevne noen få grupper som de jobber med på fast basis: Rolf-Erik spiller i Poing, Seven Winds, Hero, Nils Økland Ensemble og Oslo Sinfonietta. Torben spiller i The Living Room, Copenhagen Saxophone Quartet, Per Oddvar Johansen Trio og Barry Guys Blue Shroud Band.

Ellen Bødtker er en nyskapende harpist, og er i dag en av Skandinavias ledende og mest profilerte soloharpister. Hun har et vidt repertoar som spenner fra klassikerne til moderne verker tilegnet henne. Hun er kjent for sitt sterke engasjement for samtidsmusikk og spiller i ensembler som Oslo Sinfonietta og Bit 20. Ellen var kunstnerisk leder og regissør for Munch-forestillingen "Hjerteblod" (2009-2014).

Torbjørn Ottersen har vært alternerende solopaukist og slagverker i Oslo filharmoniske orkester siden 2005. Før det var han alternerende soloslagverker i Bergen filharmoniske orkester og fast medlem av BIT 20 Ensemble i sju år. Han har jobbet med svært mange av verdens største internasjonalt kjente dirigenter og opptrådt på prestigefylte scener over hele verden.